SZÁZ SZÁSZ - Szász Endre és a Hollóházi kerámia kiállítás


SZÁZ SZÁSZ - Szász Endre és a Hollóházi kerámia kiállítás kép

 

2023. szeptember 1-jén, pénteken, este 18:00 órakor kezdetét veszi a "Száz Szász: Szász Endre és a Hollóházi kerámia" című kiállítás a Balatonfelvidék ikonikus településén Salföldön, a Káli Fecske Galériában, mely egészen szeptember 26-ig látogatható. A kiállítás a híres keramikus, Szász Endre lenyűgöző művészetét mutatja be száz rendkívüli Hollóházi porcelán műalkotás által, amelyeken keresztül érzékelhetjük az ő kifinomult látásmódját és művészi hozzáállását.

Szász Endre évtizedeken keresztül formálta és gazdagította a kerámiaművészet világát, alkotásai pedig a funkcionalitás és a művészi kifejezés tökéletes egyensúlyát tükrözik. Az ő kezei által a Hollóházi porcelán olyan új dimenzióba lépett, ahol a hagyományos technikák és az innováció találkoznak. Szász Endre alkotásain keresztül az anyag és a forma közötti harmónia mellett az ő sajátos stílusa és egyedisége is felfedezhető.

Szimbolizmus, szürrealizmus, konstruktivizmus, az erdélyi népi kultúra és afrikai törzsek motívumai, valamint keleties ornamentikák köszönnek vissza a most kiállított 5 maszkról, 12 vázáról és 83 tányérról – ez utóbbiak hűen tükrözik Szász Endre fantáziájának gazdagságát. A hollóházi Szász Stúdióban készült tárgyak közül számos sorozatgyártásba sosem került, egyedi darab, és számos limitált szériájú ritka és értékes porcelán foglalja el helyét szeptember folyamán a Káli Fecske Galériában.

Szász Endre kiállított színes falitányérjain, maszkjain és vázáin keresztül betekintést nyerhetünk a művész sokoldalú és kreatív világába. A belépés díjtalan! A kiállítás keretében 2023. szeptember 28-ig lesz lehetőségünk elmerülni ezen páratlan alkotásokban.

Cím: Káli Fecske Étterem és kulturális központ a Káli-medence nyugati kapujában, Cím: 8256 Salföld, Templom utca 1.

NYITVATARTÁS: vasárnaptól csütörtökig 9:00-21:00 között, pénteken és szombaton 9:00-22:00 óra között

Képek a kiállításról és a megynitóról elérhetőek a Galériában: ITT!

SAJTÓMEGJELENÉSEK A KIÁLLÍTÁSRÓL:

A kiállítás szeptember 1-i megnyitójáról a Magyar Nemzet, "Száz Szász és a teljes kultúrtörténet" cikkében olvashatnak részletesen ITT!

A Duna TV felvétele, ügyvezetőnk, Várhegyi Attila gondolataival megtekinthető ITT!

Az Origo állítása a kiállításról olvasható ITT!

 

Szász Endre életéről készült cikk a MAGYAR NEMZETI DIGITÁLIS ARCHÍVUM ÉS FILMINTÉZET blog írásában elérhető itt: Szász Endrének valóban kaland volt az élet?

 

 

 

 

Webshop kínálatunk

Classic kép Classic
Díszes formavilág, hagyományos minta, tökéletes színharmónia.
Exclusive kép Exclusive
Művészi alkotások – porcelánból.
New Line kép New Line
Merész, újszerű, fiatalos, egyszóval „újhullámos”.
Home kép Home
Otthon, édes otthon! – porcelánnal díszítve.

Hollóházi márkabolt

3999, Hollóháza Károlyi út 11.

+36 20 592 2488

Hollóházi Porcelán Bemutató- és Kiállítóterem

1055, Budapest Falk Miksa u. 7.

+36 70 476 4374

Hollóházi garancia

Közvetlenül manufaktúrából ikon

Közvetlenül manufaktúrából

Biztonságosan csomagolva ikon

Biztonságosan csomagolva

Hungarikum ikon

Hungarikum

Pótlás ikon

Pótlás