Fenntarthatóság


A Hollóházi Porcelánmanufaktúra csaknem 250 éve bújik meg egy hegyek, erdők, patakok által körülvett kis völgyben, hogy itt készült termékeivel messze vigye egy kis zempléni magyar falu hírnevét. Az itt élők mindig is szerették és tisztelték a természetet és tudták, hogy az általa kínált lehetőségeket lehet használni, de kihasználni sohasem szabad. Az iparosodás még ebbe a mindentől oly távolinak tűnő kis településre is begyűrűzött, és 1777-ben megépült a mai gyár elődje, egy üveghuta. A siker fejlesztéseket, újabb és újabb bővítéseket, beruházásokat generált. Az üveggyártást felváltotta a rendkívüli fehérségű kőedény, és Hollóháza nevét az 1902-es párizsi világkiállításon mindenki megismerte. 1955-től pedig újabb korszak következett, hozzáláttunk a finom porcelán készítéséhez.

 

 

Az évszázadok alatt tehát sok miden megváltozott, a gyár, a termékek, a dizájn és a gépek. Ezek ma is folyamatosan változnak. A berendezéseket, a technológiát és a munkafolyamatainkat úgy fejlesztettük az elmúlt években, hogy azok megfeleljenek az energiahatékonyság, a fenntarthatóság, a környezetvédelem és a gazdaságosság elvének. Termékújításaink során előtérbe került a fiatalos és letisztult dizájn, valamint a kor szokásaihoz igazodó új használati tárgyak bevezetése. 

Legfontosabb céljaink és értékeink azonban állandóak. A múltunk a természetesség – és a természetesség a jövőnk. A gyárat ma is ugyanolyan sűrű erdő veszi körül, mint egykor, és egyedülálló módon ma is az itt futó Nyíri-patak biztosítja a vizet a porcelán előállításához. Nem változtak az alapanyagok, a kézműves eljárás és a kiváló minőség sem. A mi alapértékeink a fenntarthatóság alapértékei is egyben. Ami számunkra mindennapi valóság, az sokak számára még elérendő cél, megvalósítandó feladat. 

Az üveg, a kerámia és a porcelán kizárólag természetes alapanyagokból készülnek. A porcelán összetevői a kaolin, a kvarc, a földpát és a víz. Nálunk nincs műanyag, nincs eldobható, egyszer használatos termék, és a keletkező hulladék is újrahasznosítható. A porcelán, ha vigyáznak rá, finom, selymes tapintása és szemet gyönyörködtető forma- és színvilága mellett olyannyira időtálló, hogy akár generációkon át megőrizheti a családi hagyományokat és legendákat. A porcelán ennek ellenére nem egy muzeális kiállítási tárgy, hanem a modern életforma praktikus, stílusos és – természetességének köszönhetően – fenntartható kiegészítője. Válassza ön is a természetes szépséget – válassza ön is a fenntarthatóságot!

 

 

Webshop kínálatunk

Classic kép Classic
Díszes formavilág, hagyományos minta, tökéletes színharmónia.
Exclusive kép Exclusive
Művészi alkotások – porcelánból.
New Line kép New Line
Merész, újszerű, fiatalos, egyszóval „újhullámos”.
Home kép Home
Otthon, édes otthon! – porcelánnal díszítve.

Hollóházi márkabolt

3999, Hollóháza Károlyi út 11.

+36 20 592 2488

Hollóházi Porcelán Bemutató- és Kiállítóterem

1055, Budapest Falk Miksa u. 7.

+36 70 476 4374

Hollóházi garancia

Közvetlenül manufaktúrából ikon

Közvetlenül manufaktúrából

Biztonságosan csomagolva ikon

Biztonságosan csomagolva

Hungarikum ikon

Hungarikum

Pótlás ikon

Pótlás