GIRO D'ITALIA 2022 – Hollóházi porcelán trófeákkal


GIRO D'ITALIA 2022 – Hollóházi porcelán trófeákkal kép

Hollóházi porcelánból készültek a világ egyik legnépszerűbb és legnagyobb múltú kerékpárversenyének, a Giro d’Italia magyarországi szakaszgyőzteseinek trófeái. 

Az idén 245 éves Hollóházi Porcelánmanufaktúra számára azért is volt megtisztelő és egyben örömteli ez a felkérés, mert ezáltal hozzájárulhatott a magyar kulturális örökség értékeinek népszerűsítéséhez.  Nem ez volt az első alkalom, hogy világversenyek győzteseinek készítettünk díjat. Az 1989-es Forma-1 magyarországi futamgyőztese, Nigel Mansell is Hollóházi serlegvázát kapott, miként az első győztes Nelson Piquet vagy a legendás Ayrton Senna is. A sport területén kívül más fontos eseményekre is alkottunk már egyedi tervezésű díjakat és emléktárgyakat, ilyenek például a Duna-díj, a közmédia Év embere díja vagy a Virtuózok. Emellett fontos jubileumokra, világhírű művészek számára is hoztunk létre emléktárgyakat, ilyen volt például az a Kati Zoób által tervezett váza, amelyet Plácido Domingo világhírű operaénekes és karmester kapott 80. születésnapja alkalmából a Virtuózok jóvoltából.

Munkatársaink ezt az utat folytatva alkották meg a Giro d’Italia számára is a trófeákat. A porcelánból készített díj formáját tekintve egy tradicionális serlegváza, amit eredetileg Volák Judit magyar keramikus tervezett 1989-ben. A trófea különleges formáját és mintázatát az 1900-as évek főúri készletmintái ihlették. Maga a színvilág, az áttört ornamentum és a virágmotívumok is az ezekre az évekre jellemző időszakot elevenítik fel. Ezeket az egyedi darabokat rendkívüli gondossággal, kézzel formázták mestereink, a hagyományos tulipános virágminták és a 21 karátos arany festés szintén kézzel készültek a Hollóházi Porcelánmanufaktúrában.

A három győztes, Mathieu van der Poel, Simon Philip Yates és Mark Cavendish vehették át az egyedi darabokat.

Webshop kínálatunk

Classic kép Classic
Díszes formavilág, hagyományos minta, tökéletes színharmónia.
Exclusive kép Exclusive
Művészi alkotások – porcelánból.
New Line kép New Line
Merész, újszerű, fiatalos, egyszóval „újhullámos”.
Home kép Home
Otthon, édes otthon! – porcelánnal díszítve.

Hollóházi márkabolt

3999, Hollóháza Károlyi út 11.

+36 20 592 2488

Hollóházi Porcelán Bemutató- és Kiállítóterem

1055, Budapest Falk Miksa u. 7.

+36 70 476 4374

Hollóházi garancia

Közvetlenül manufaktúrából ikon

Közvetlenül manufaktúrából

Biztonságosan csomagolva ikon

Biztonságosan csomagolva

Hungarikum ikon

Hungarikum

Pótlás ikon

Pótlás