Hollóházi porcelán katalógus

Porcelángyártás

A porcelángyártás vázlatos technológiai folyamata

Hollóházi porcelán alkotóelemei

A porcelánmassza összetétele 50% kaolin, 25% földpát, 25% kvarc.

Porcelán dobmalom

A három alapanyagot vízzel elegyítik és úgynevezett dobmalomban, 63 m szemcseméret alá őrlik. A képződött híg vizes zagyot,- dobiszapot,- medencébe ürítik.

Porcelán préslepény

Ezt a dobiszapot keretes szűrőprésen kipréselik. A szűrőpréselés hatására, úgynevezett préslepények képződnek. A préslepények 22,5-24,5 % nedvességűek. A kapott préslepényeket a homogén nedvességeloszlás biztosítása érdekében pihentető kamrákban tárolják kb.3-4 hétig

Porcelán masszatömbök

A formázás kétféle módon történik. Egyrészt a masszalepényeket vákuumprésen bocsátják át, amely levegőmentesíti és homogenizálja a masszát. A vákuumprés szájnyílásainak cseréjével a gyártáshoz szükséges alakú és keresztmetszetű masszatömbök készülnek.

Készül a porcelán

Ezekből forgástesteket (tányérokat, csészéket) állítanak elő. A formázógép a terméket gipsz munkaforma és rollerfej egyirányú, de eltérő sebességű forgatása által alakítja ki.

Porcelán gyártás

Másrészt, a masszalepényekből víz és adalékok hozzáadásával folyamatos keverés mellett, öntőiszap készül, mely igen magas, 65 % szárazanyag tartalmú tejföl sűrűségű anyag. Öntőiszapból készülnek a levestálak, kannák, vázák, figurák, ékszerek...

Hollóházi porcelán termékek gyártása

Az öntés során az öntőiszapot gipsz munkaformákba töltik. Mintegy 15 perc szívásidő alatt kialakul egy 4-5 mm-es falvastagság, az ezzel arányos vízmennyiséget a gipszforma pórusai fogadják be. A falvastagság elérése után, a munkaformában lévő iszapot kiöntik a formából, így az visszajut a központi rendszerbe. A nyers terméket ezután a gipsz munkaformában hagyják szikkadni, ezáltal deformáció nélkül kivehető a bőr kemény termék.

Porcelán formázása

Ha a termék több öntött darabból kerül összeállításra, pl. figurák, akkor azokat saját anyagú iszappal ragasztják össze. Az elkészült termékek ezt követően a légtérben száradnak, majd tisztításra kerülnek. A minőség ellenőrzésen átesett termékeket ezután kamrás kemencékbe rakják.

Hollóházi porcelán mintabolt és gyár

Mind a gépi formázással mind az öntve formázással készült termékeket első, ún. zsengélő égetéssel, 950°C-on hőkezelik és teszik alkalmassá mázazásra. A zsengélő égetés alatt a termékek elvesztik szerkezeti víztartalmukat, ezáltal porózussá válnak

Zsengél porcelán

Ezután a zsengélt terméket portalanítják, majd mázazzák. A termékek a máziszapba merítéskor 3-4 másodperc alatt, vizet szívnak magukba és ezzel egyidejűleg a termékfelületen vékony mázréteg alakul ki.

Hollóházi porcelán égetés

A máz lényegében az árunak egy üvegszerű szilikáttal való bevonata, amely a mázas égetés (1360-1380 ºC-on) során nyeri el, azt a tömör, csillogó felületet amit már mindannyian ismerünk.

Kézzel festett hollóházi porcelán

A minősített fehér porcelánokat ezután dekorálják. A díszítés anyagai a porcelán festékek, amelyek „alacsony„ olvadáspontú színezett üvegek. A dekorálás matricázással vagy kézi festéssel és aranyozással történik.

Hollóházi étkészlet

Ezt követően 825°C-on dekorégetésre kerülnek a termékek. A minősített termékek a becsomagolásukat követően a raktáron keresztül érnek a márkaboltok polcaira.