Hollóházi porcelán katalógus

Elismerések

Magyar Termék Nagydíj

Magyar Termék Nagydíj

Mérce és útmutató a Magyar Termék Nagydíj®, hiszen ezek a pályázatok és előállítóik a kiváló minőségen kívül a magyar munkát és alkotó erőt tekintik legfőbb kincsnek és emelik méltó helyre. A kitüntetéssel olyan árukat, szolgáltatásokat és gazdasági szervezeteket díjaznak, amelyek tevékenységük során bizonyítottan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen kiváló minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának.

„Azokból a kövekből, melyek utunkba gördülnek, kis ügyességgel lépcsőt építhetünk.”  

A 2013-as Magyar Termék Nagydíj®-jal kitüntetett Hermész Kollekció Levendula Dekorral

 A Hermész kollekció Levendula dekorja, üdítő újdonságként emelkedik ki a Hollóházi  Porcelán  hagyományos termékválasztékából. Szakítva a megszokott barokk stílusvonallal,  egy ízléses,  modern, lendületes, fiatalos, termékcsoport jött létre.

 Ugyanakkor a Hollóházi Hungarikum Kft fontos céljának tekinti, hogy az általa tervezett és  forgalmazott tárgyak ne csak funkcionálisan elégítsék ki a vásárlók igényeit, de esztétikai  szempontból is élményt nyújtson a használatuk, amit ezen készletek esetében is igyekeztünk  megvalósítani.

 

A 2013-as Magyar Termék Nagydíj®-jal kitüntetett Szivárvány Porcelán Ékszerkollekció

A Hollóházi Porcelán termékpalettáján és a divatékszerek területén is új színfolt, a porcelán ékszerek termékköre.  Kihasználva a porcelán kortalan eleganciáját, és a dekorációs lehetőségek szinte végtelen tárházát, olyan termékcsoport született, amely a stílusos nők tökéletes kiegészítője lehet akár hétköznapokon akár ünnepek alkalmával. Ékszerkollekciónk átmenetet képez az olcsó divatékszerek, és az extra designer darabok között.

Ékszereink forma és dekorvilágát úgy alakítjuk, hogy minden korosztály találjon számára megfelelő, vonzó terméket, bár a fő célcsoport a 25-50 éves nők. Egyrészt, tartalmaz már meglepően kedvező áron elérhető ékszer kollekciókat, matricás kivitelben, de a fő hangsúlyt az exkluzív, kézzel festett szettekre helyezzük.

BNV (2003) Nagydíjával kitüntetett “Centenáriumi díszmű-család” A “hagyomány és megújulás” jegyében

Budapest Nemzetközi Vásár

A centenáriumi termékcsalád, a hagyományos formákhoz és díszítésekhez való visszatérés jegyében született meg felhasználva a Hollóházán, a XIX.-XX. század fordulóján készült, sajátosan magyar díszítésű múzeumi tárgyakat, mint előképeket. Ebből kiindulva álmodta meg, oklevel_centBükki Béla művészeti vezető és alkotó kollektívája azt a díszmű-kollekciót, amelynek kiviteli és tervezési minősége a legmagasabb igényeket is kielégíti, és amelyek funkcionalitása alkalmazkodik a XXI. század igényeihez. A termékek többféle dekorváltozatban is készülnek. Arany és platina dekoráció, nagy, csillogó, fehér felületekkel. A klasszikusnak nevezhető kobaltkék és arany dekoráció, valamint az úrihímzésre emlékeztető színes virágmotívumok.

A kollekció elemei

Díszkancsó: formailag régi hagyományokat követ, több múzeumi tárgy is elődjének tekinthető. Használati edényként, díszként, vagy egyfajta edény alakú szoborként is szolgálhat. A kollekció formailag meghatározó darabja, értelmezhető vezértermékként is.

Ovál virágtartó: sajátos alakú, manapság nemigen vásárolható termék, élő, vagy szárazvirág kompozíciók számára. Kandallódíszként és könyvtámaszként egyaránt szolgálhat.

Serleg: kivételes dísztárgy, mely rangos események díjaként (“trófea”) is kiválóan funkcionálhat.

Kerek kaspók: ezen termékekkel az élő növényeket, virágokat szerető, igényes vevőkört kívánjuk kiszolgálni.

Vázasor: a díszkancsó áttört díszítőelemének felhasználásával a kollekcióhoz illő, vágott virág tárolására szolgáló vázák.

Dísztál